Ma ünnepli névnapját: Márk Holnap: Ervin

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Egyéni tanterv

Kedves Carissimi!
Fiam súlyos, veleszületett szívbetegségben szenved. Idén fejezi be az alapiskolát. Betegsége miatt nem mehet közösségbe, ezért egyéni tanterv szerint tanul. Mivel jó tanuló, gimnáziumba szeretne menni. Milyen feltételeket kell ehhez teljesítenie? Járásunk egyik gimnáziumában elutasítottak bennünket, most tanácstalan vagyok. Az is igaz viszont, hogy későn gondolkodtunk, és nem adtuk be sehová a jelentkezést. Tudnának-e nekünk tanácsot adni, hová fordulhatunk?

Válaszol: Matović Misák Judit, gyógypedagógus, Magán Gyógypedagógiai Tanácsadó Központ, Ógyalla

A jelentkezési ívet április 20-áig a nevelési tanácsadónak kell elküldenie a kiválasztott középiskolába. Mivel önök ezt az időpontot lekésték, kérvényezhetik, hogy gyermekük még egy évig az alapiskolában maradhasson (erre a 245/2008-as számú közoktatási törvény 22. §-ának 3. bekezdése értelmében a súlyosan egészségkárosodott gyermek 18 éves koráig lehetőség van). Jövőre a középiskolai jelentkezéshez ne felejtsék el csatolni a gyermekorvos, szakorvos, gyógypedagógus és pszichológus ajánlását. A törvény ugyan középiskolában is lehetővé teszi az egyéni tanterv szerinti tanulást, de erről ajánlatos érdeklődni az adott intézmény igazgatóságán.

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es