Ma ünnepli névnapját: Bertalan Holnap: Lajos, Patrícia

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

A Bivio projekt – esély az értelmi sérült embereknek, hogy dolgozhassanak

Ha valaki értelmi sérüléssel él, rendkívüli hátrányt szenved a munkaerőpiacon. Miközben ezek az emberek akarnak és tudnak is dolgozni, a munkáltatók többnyire nem számolnak velük alkalmazottként. A munkaerőpiacon való érvényesülésüket jelentős mértékben akadályozza, hogy nincs lehetőségük a szükséges gyakorlati készségek elsajátítására. Azoknál, akik készségfejlesztő iskolát végeztek, ez a hiányosság szembeötlő, ezért hátrányban vannak más álláskeresőkkel szemben. Ha nem sikerül munkát találniuk, szociális támogatásra szorulnak, otthon maradnak, vagy szociális intézetbe kerülnek. Az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás országos szervezete a Bivio projekt által olyan központot szándékozik létrehozni, ahol az értelmi sérült embereket munkára készítik fel. Jelenleg a Pozsony Récse városnegyedében vásárolt objektum felújítása folyik, a Bivio Központ 2017-ben kezdi meg működését. Itt ezek az emberek egyéni adottságaiknak megfelelő képzéseken vehetnek részt, s elszállásolási, közétkeztetési és mosodai szolgáltatásokban kaphatnak majd munkát. Mivel a felújításhoz rendelkezésre álló pénz nem elegendő, a szervezet támogatókat keres.
Támogatni többféleképpen lehet a projektet. Pénzadományt küldhetnek az SK5502000000000140534012 számlaszámra, az átutalás egyedi azonosítója (VS): 12015. Továbbá támogatható a www.dakujeme.sk, www.ludialudom.sk és a www.darujme.sk honlapokon keresztül.

A projekthez kapcsoló videó ezen a linken megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=db1UACdAJeg


Bővebb tájékoztatás: http://www.bivio.sk/, http://www.zpmpvsr.sk/

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es