Ma ünnepli névnapját: Bertalan Holnap: Lajos, Patrícia

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Látogatás Budapesten

P1030758 14 Két év elteltével április végén a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében ismét Budapestre vezetett az utunk. A szenci Nefelejcs Ház, a galántai és dunaszerdahelyi értelmi sérülteket segítő szervezet, a marcelházi Keskeny út csoport és a komáromi Napsugár csoport tagjait a Petőfi Irodalmi Múzeumban most is nagy szeretettel fogadta Keller Zsuzsanna múzeumpedagógus. A Sárkányok mindig lesznek című kiállításhoz kapcsolódóan foglalkozást tartott a fiataloknak és a gyerekeknek, akik nagyon ügyesen válaszoltak sárkányokra vonatkozó kérdésekre, sárkányos rajzfilmet néztek, éneket tanultak, rajzoltak. Megnézték a sárkányokat bemutató interaktív kiállítást, a bátrabbak sárkányölő lovagnak öltöztek. Egy másik, az F. Györffy Anna grafikusművész gyermekkönyv- és meseillusztrációit bemutató, Mosó Masa és barátai című kiállítást is megtekinthettük, és végignézhettük a szerző által illusztrált Csipkerózsika című diafilmet.

A múzeumlátogatás után újabb élmény várt a csapatra. A Fővárosi Nagycirkuszban az Atlantisz gyermekei című vízi cirkusz lélegzetelállító produkciójában gyönyörködhettünk. Volt ugródeszka-, kutya- és papagájszám, illuzionista produkció, trapéz- és zsonglőrmutatvány, s egyedülálló, színes látványt nyújtó szökőkút, 18 méteres magasságig felcsapó víztömeggel; a magasdrótszám alatt pedig sokan tövig rágták a körmüket izgalmukban.
Utunk végén egyöntetű volt a résztvevők véleménye: megérte.

(A budapesti kirándulás az OTP Banka Slovensko támogatásával valósult meg.)

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es