Ma ünnepli névnapját: Bertalan Holnap: Lajos, Patrícia

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Versünnep Galántán

P1030646A magyar költészet napján, április 11-én ismét Galántán került sor az értelmi sérült fiatalok versfesztiváljára, immár nyolcadszor. észülődés valójában már tavaly, a hetedik versfesztivál után elkezdődött. Újra találkozhattak a barátok, ismerősök, s eltölthettek együtt pár kellemes órát.
A vendéglátó galántai szervezet anyukái otthon készített süteménnyel, szendviccsel, teával, kávéval kedveskedtek. A délelőtt folyamán sok megható és vidám pillanatnak lehettünk tanúi. Hallhattunk meséket, verseket klasszikusainktól, kortárs magyarországi és szlovákiai magyar költőktől, de szlovák nyelvű versmondás is volt. Köszönet illeti a szereplőket a nagyszerű élményért, valamint segítőiket és szüleiket, akik nem sajnálták a fáradságot a gyakorlásra. Valamennyien tehetségük és tudásuk legjavát nyújtották, így aztán nem volt kérdéses, hogy mind a 26 szereplő – a helyieken kívül a szenci, dunaszerdahelyi, párkányi és marcelházi csoport tagjai – megérdemelte az ajándékot. A szünetekben galántai gimnazista lányok énekeltek a közönségnek. Délután pedig – feledve az izgalmakat – felhőtlen szórakozás kezdődött. Mészáros Andrea tanárnő diákjai táncházba invitálták a résztvevőket.
(A rendezvényt Csáky Pál európai uniós parlamenti képviselő támogatta.)

Kapcsolódó képgalériánk

 

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es