Ma ünnepli névnapját: Bertalan Holnap: Lajos, Patrícia

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

A Carissimi Nonprofit Alap 2015-ben – köszönjük a támogatást

2szazalekAz adófelajánlásoknak, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség farsangi cserkészbálján, valamint decemberben a pozsonyi magyar nagykövetség és a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében a ferencesek templomában tartott adventi koncerten összegyűlt adományoknak köszönhetően tavaly minden eddiginél több, huszonnégy, fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családnak nyújthattunk anyagi segítséget. A támogatást külföldi és itthoni gyógykezelésre, rehabilitációra és gyógyászati segédeszközökre fordíthatták az érintettek. Hozzájárultunk továbbá fogyatékos gyermeket nevelő családok nyári táborának, és két szakember továbbképzésének költségeihez.
Februárban a Családlánc tagszervezeteként részt vettünk a magyar Országházban a Kárpát-medencei családnapon.
Áprilisban hetedik alkalommal voltunk társszervezői az értelmi fogyatékos fiatalok galántai versfesztiváljának. Meghívásunkra a budapesti De juRe Alapítvány munkatársai ugyancsak áprilisban önkéntesképző tréninget tartottak az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium tanulóinak. A rendezvényt az OTP Banka Slovensko támogatta.
Szeptemberben a budapesti NEO Magyar Segítőkutya Egyesület önkéntes munkatársait hívtuk meg érzékenyítő tréninget tartani a Dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskolába s a Diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolába és Óvodába. A program a TriGranit támogatásával valósult meg. Ott voltunk Brüsszelben az Európai Parlamentben a magyarországi Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett A családok jövője – a jövő családjai című konferencián.
Bemutatkoztunk a Családlánc szervezeteinek a Pozsonyi Magyar Intézetben tartott októberi találkozóján. Október–december folyamán a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a közreműködésével kérdőíves felmérést végeztünk fogyatékos, illetve egészségkárosodott gyermeket nevelő szlovákiai magyar családok helyzetéről. A kutatás eredményéről lapunkban is beszámolunk.
Novemberben részt vettünk az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tartott harmadik magyar fogyatékosságtudományi konferencián, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának konferenciáján Dunaszerdahelyen, és ismét meghívást kaptunk a Kultúrával az akadályok ellen c. dunaszerdahelyi rendezvényre. November 5-e és 7-e között képviseltettük magunkat a Budapesti Demográfiai Fórumon, a Családlánc tagszervezeteinek találkozóján és a Millenárison megtartott családi kulturális fesztiválon. A Nemadomfel Alapítvánnyal közösen az Erazmus+ keretében nemzetközi ifjúságicsere-projektbe kapcsolódtunk be. Novemberben volt az előkészítő látogatás, az egyhetes programra februárban kerül sor a kelet-magyarországi Szendrőládon. A Szlovákiából, Romániából és Magyarországról érkező értelmi sérült, ill. roma fiatalok kreatív foglalkozásokon keresztül, egymástól és egymásról tanulva, identitásukat fejlesztve töltenek el együtt egy hetet.
Támogatóinknak (az SZK Kormányhivatala, Bethlen Gábor Alap, Human International Polgári Társulás, magánszemélyek) köszönhetően a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában tavaly is sikerült megjelentetnünk kéthavi lapunkat, a Carissimit. Valamennyi szám (a korábbiak is) letölthető honlapunkról (www.carissimi.sk), ahol egyéb hasznos információkat is találhatnak szervezetünkről. A Facebook közösségi hálón ugyancsak jelen vagyunk: https://www.facebook.com/carissimina.
A Carissimi Nonprofit Alap önkéntes szervezet, tevékenységét tavaly a Bethlen Gábor Alap, a Családlánc, Magyarország pozsonyi nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet, az OTP Banka Slovensko, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség és a TriGranit támogatta, valamint jó szándékú emberek segítették munkájukkal, pénzadományukkal, adófelajánlásukkal.


Köszönjük a segítséget,

és kérünk mindenkit, aki teheti, hogy idén is ajánlja fel adója 2 (ha önkéntes munkát végez, 3) százalékát szervezetünk, ezáltal a fogyatékossággal élő gyermekek javára, s javasolja ezt másoknak is.


A jogi személyek és azok a természetes személyek, akik maguk készítik adóbevallásukat, az adóív megfelelő részébe írják be a Carissimi adatait:

IČO: 31821910; právna forma: neinvestičný fond; obchodné meno/názov: Carissimi n. f.; sídlo-ulica: Nám. 1. mája; číslo: 10-12; PSČ: 81106; obec: Bratislava.

Az alkalmazottak az innen is letölthető nyilatkozatot töltsék ki, és az adó befizetését igazoló nyomtatvánnyal (ezt a munkaadójuk tölti ki) együtt április 30-áig juttassák el a lakhelyük szerint illetékes adóhivatalba. Az adóhivatal címét
megkereshetik az interneten:
www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/zistenie-miestnej-prislusnost.

Újdonság: ha szeretné, hogy azt, akinek adója 2 vagy 3%-át szánja, értesítsék felajánlása tényéről (nem az összegéről!), ezt x-szel jelölje be a nyilatkozat megfelelő rovatában.

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es