Ma ünnepli névnapját: Bertalan Holnap: Lajos, Patrícia

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Rólunk az Európai Parlamentben

 Szeptember 27-én az Európai Parlamentben az Európai Néppárt szervezésében, Csáky Pál európai parlamenti képviselő kezdeményezésére nyilvános meghallgatás volt a civil szervezetek szerepéről.
Többek között a hagyományos kisebbségek közösségeiben betöltött szerepéről is szó volt. Bauer Edit volt európai parlamenti képviselő kuratóriumi tagként a Carissimi Nonprofit Alap képviseletében tartott előadást. „A felvidéki magyar egészségkárosodott gyermekeket nevelő szülők különösen hátrányos helyzetben vannak, sajátos problémákkal küzdenek” – vezette fel a témát. Elmondta, hogy az egészségkárosodottak esetében az anyanyelven való kommunikálás életbevágó fontosságú. Sajnos, Dél-Szlovákiában rengeteg anyanyelvi szolgáltatás hiányzik. A Carissimi Nonprofit Alap ezt a hiányt igyekszik pótolni, anyanyelven nyújt segítséget, támogatást, és közvetít a rászorulók érdekében. A kéthavonta megjelenő Carissimi lap pedig egyebek mellett tájékoztat a jogi keretekről, jogszabályváltozásokról. Az előadó szerint sajnálatos módon Szlovákiában még mindig arra korlátozódik a civil szervezetek és a kormány közötti párbeszéd, hogy kinek mi a szerepe. A civil szervezetek gyakran ott lépnek fel, ahol az állam kudarcot vallott. Az államnak többet kell tennie, javítania kell a civil szervezetekkel való együttműködést, és olyan feltételeket s hátteret biztosítania számukra, hogy eredményesen tudják végezni munkájukat, hiszen ez a demokrácia egyik alapja.
                                            Forrás: csakypal.eu

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es