Ma ünnepli névnapját: Géza Holnap: Edina

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

A missziós napon

A programsorozat délelőtt 10 órakor kezdődött az evangélikus templomban. Hivatalos elnevezéssel X. országos magyar nyelvű evangélikus missziós nap. Ezt a meghívóról idézem, amelyet én is megkaptam, habár nem vagyok evangélikus, illetve mint később kiderült, tiszteletbeli evangélikus vagyok, boldogult Tibi bátyám révén, és azért ez is számít.
Azonban tréfát félretéve, ez is inkább csak újabb alkalom, hogy hazajöjjek Százdra, s jólesett, hogy még mindig maguk közé számítanak, habár már három éve Somorján élek.
Apuval jöttünk el erre az alkalomra, anyu ezúttal otthon maradt ebédet főzni, mivel csak előző nap jöttünk Százdra. Az első dolog, ami feltűnt, az a rengeteg kamera volt – erre mondják kicsit fellengzősen, hogy nagy médiaérdeklődés mellett zajlott az esemény. Három kamerát számoltam meg a templomban, és egy fiatal lányt is felfedeztem, aki a mikrofonját szorongatta. Rajtuk kívül ott volt még Péter, a felvidek.ma munkatársa is, szorgalmasan kattogtatott a gépével.
A házigazda szerepét egy szimpatikus fiatalember látta el, akiről később megtudtam, hogy Alsószeli evangélikus lelkésze, Nagy Olivér, mellesleg pedig hűséges olvasóm (ez a tény pedig különösen szimpatikussá teszi őt).
Ezután következett az a pont, hogy bemutatták a szlovákiai magyar evangélikus gyülekezetek jelen lévő képviselőit. Somorját azonban senki sem képviselte, mígnem Zolinak, a polgármesternek eszébe jutott, hogy hiszen én Somorjáról vagyok. Ezúton is köszönöm neki, hogy egy napig evangélikus lehettem!
                                                                                                     Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es