Ma ünnepli névnapját: Bertalan Holnap: Lajos, Patrícia

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Dilemmák

Január közepén megkeresett Fuchs Izabella, alias Femis, a régi, verslistás barát azzal, hogy lenne-e kedvem egy online kulturális és művészeti magazin, az ARTium szerkesztőjeként egy közös projekthez vele. Némi gondolkodás után igent mondtam, mert hát Femisnek nem tudok nemet mondani.
Rövidesen jelentkezett Erdei B. Ágnes, az ARTium főszerkesztője, és rövid technikai eligazítás után kinevezett egyik szerkesztőjének. Én azonban rögtön úgy kezdtem a működésemet, hogy kénytelen voltam haladékot kérni, mivel akkor dolgoztam a legintenzívebben az Életem történetei kéziratán. Így aztán február első vasárnapján szerkesztettem az első két cikket a magazinban.
Engem azonban azóta is gyötör a bűntudat, és billeg az a bizonyos léc, hogy nem vállaltam-e túl magam. A Felvidék.ma, a Carissimi, a blog, valamint az Életem történetei mellett biztos, hogy belefér az időmbe még a szerkesztés is?
Bűntudatom azért van, mert az imént felsorolt munkák mellett az újabb projektre nem jut annyi időm, amennyit szeretnék és megérdemelne. Merthogy hetente mindössze néhány órám van arra, hogy az internet kimeríthetetlen halastavából kihalásszam a legérdekesebb Felvidékkel kapcsolatos történeteket.
A léc pedig azért rezeg, mert állandóan annak a szélén táncolok – ha szabad ezt a képzavart használnom, ami pont az én esetemben egy kicsit vicces –, hogy bedobom a törülközőt. Amiért mégse visz rá a lélek erre a lépésre, az Erdei B. Ágnesnek, az ARTium főszerkesztőjének a személye, akinek nem lehet nemet mondani. És hát az is az igazsághoz tartozik, hogy bennem is van egyfajta küldetéstudat.
Küldetéstudat, hogy hetente újabb szlovákiai magyar alkotókkal ismertessem meg az olvasókat. És minden visszajelzés engem igazol, amikor rácsodálkoznak, s azt írják a hozzászólásokban, hogy megint egy remek költőt sikerült bemutatnom az olvasóknak, akit eddig nem ismertek.
Ezek hát azok a dilemmák, amelyek mostanában foglalkoztatnak.
                                                Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es