Ma ünnepli névnapját: Valter Holnap: Endre, Elek

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Beszélgetőest

A beszélgetőest a könyvtárban a Csallóköz hetilap szerkesztőivel délután hatkor kezdődött, de mi már öt órakor elindultunk. Amikor este programom lesz, akkor egész nap igyekszem a folyadékbevitelt úgy szabályozni, hogy arra a pár órára, amíg házon kívül vagyok, ne érjen meglepetés. Gyorsan ide is írom, hogy mostanáig nem adódott ilyen probléma. Ez mégis állandó téma nálam.
Folytatva azonban a nap történetét: ezúttal apu volt a kísérőm, mivel a közélet dolgai őt is érdeklik, ami gyaníthatóan itt a fő téma lesz.
Megérkezve a könyvtárba, kellemes meglepetés ért, ugyanis a könyvtáros hölgyek felköszöntöttek, mivel aznap volt a szülinapom. Külön bónuszként még puszit is kaptam. Aztán a kezdésig hátralevő időben elbeszélgettünk Somorja ügyes-bajos dolgairól.
Végül befutottak a szerkesztők. Amint azt az igazgatónő sokéves tapasztalata alapján megjósolta, nem voltunk sokan. Igazából egy asztalka körül elfértünk mind, akik ott voltunk. Cserébe viszont családias volt a hangulat.
Ennek ellenére, a beszélgetés döcögősen indult meg. Szerencsére mind Póda Erzsébet, a Csallóköz főszerkesztője, mind pedig Nagy Erika rutinos beszélőnek bizonyultak, akiknek sok hasonló szituációt kellett megoldaniuk. Akár úgy, hogy egy zárkózott riportalanyt kellett szóra bírni, akár úgy, hogy egy kínosan, vontatottan induló beszélgetést beindítani.
A munkájukkal kapcsolatos sztorikkal szinte észrevétlenül vonták be a vendégeket a beszélgetésbe. Őszintén mondom, csodáltam a profizmusukat.
El is határoztam, hogy a közönségemmel találkozva én is így fogok eljárni, ha már kínosan hosszúra nyúlik a csönd... ha majd megtanulok érthetően beszélni.
                                        Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es