Ma ünnepli névnapját: Valter Holnap: Endre, Elek

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Ölelés

A városháza sarkánál állok, és anyura várok, akit szokás szerint megelőztem a klubból jövet. Mi tagadás, kissé hűvös van, pedig délután, mikor mentünk, kifejezetten meleg volt.
A meleggel nincs is semmi baj, ám az nagyobb probléma, hogy nem esik, és már most, április elején aszályt emlegetnek a szakértők, és azzal ijesztgetik a jónépet, hogy a kenyér ára az egekbe fog szökni, mivel az őszi vetés nem tud fejlődni.
Üdvöz légy, klímaváltozás!
A város felől egy csapat fiatal érkezik, olyan 14-15 évesek. Az egyik lány kiválik a csoportból, mert másik irányba megy tovább, de előbb még odamegy mindenkihez külön-külön, és megöleli. Az egész rítus egy percig is eltart. Annyira meglepődök, hogy egy kicsit meg is hat a látvány. Valahogy furcsa egy ilyen gesztust látni, amely a ragaszkodást fejezi ki, mikor a mai fiatalokról épp ennek az ellenkezője az általános nézet. Hogy nyeglék, hogy felületesek, és csak az számít, ami az Instagramon, Facebookon megjelenik, hogy ciki az érzéseiket kimutatni.
Persze tudom, nem kell egy gesztusból messzemenő következtetést levonni. Kivált úgy, hogy a „történetet” se ismerem. A helyzet azonban az, hogy egy ideje már figyelem őket (mármint a fiatalokat), a reakcióikat, és nem osztom azt az általános rossz véleményt, amely kialakult róluk a felnőttekben.
Semmivel se rosszabbak, mint anno mi voltunk. Ők is keresik a helyüket az életben, mint egykor mi is kerestük, ők is éppúgy feszegetik a határaikat, mint ahogy mi is feszegettük, és végül ők éppolyan érthetetlenek számunkra, amilyen érthetetlenek mi voltunk a szüleinknek.
És ha már felületességről beszélünk: van-e jogunk bármit is a szemükre vetni, mikor mi szó nélkül lépünk át a földön fekvő emberen? Ha pedig felelősségre vonnak érte bennünket, azzal védekezünk, hogy biztosan részeg vagy drogos az illető. Pedig lehet, hogy csak rosszul lett, és orvosi segítségre volna szüksége.
A fiataloknak mindenesetre van egy nagy előnyük velünk szemben: őket még nem az előítéleteik irányítják.
...
Mire mindezt végiggondolom, már jön anyu Zsuzsával, és hazafelé vesszük az irányt.
                                            Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es