Ma ünnepli névnapját: Valter Holnap: Endre, Elek

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Ragyogó napsütés

Érzem, ahogy a tüdőm megtelik friss levegővel. Jó mélyeket lélegzek, hogy még a legeldugottabb tüdőcsúcsomat is átjárja az éltető oxigén. Közben Charlie számát dúdolom, jobban mondva dünnyögöm... egy szippantás a jóból.
Három hónap hosszú idő, és én kb. ennyi ideje nem voltam kint a városban. Természetesen rövidebb távokra akkor is kimerészkedtem ebből az önként vállalt szobafogságból. Például mikor apuval az ortopédorvoshoz mentünk új cipőt íratni, vagy a szomszéd kultúrházba, előadásra. Még a klubba jártunk télvíz idején... habár anyu volt párszor egyedül, de hát ő se fitt.
Mondom, nem fitt, de ez csak az eufemisztikus körülírása annak a rejtélyes betegségnek, amely hónapok óta kínozza. Esténként felmegy a láza, hidegrázás, amely az éjszakákat is tönkreteszi. Mindezt pedig végtagfájdalom kíséri. Én pedig csak tehetetlenül nézem a szenvedését, ami eléggé deprimáló tud lenni.
Próbálok úgy fordulni a kocsival, hogy a napfényből a lehető legnagyobb adagot kapjam, de a közepes erősségű szél ne érjen. Ezért aztán föl-le ingázok, szélárnyékos helyet keresve. Végül lecövekelek a városháza előtti placcon. Kisgyerkőcök sétálnak nagyszüleikkel. Fiatal apukák babakocsit tolnak. Fiatalok bandáznak. Szokásos vasárnap délutáni nyüzsgés.
Zsuzsa most jön haza a gútori kertből. Integet.
Azt is érzem, hogy jelentős napfényhátralékot halmoztam fel az elmúlt hónapokban öreg csontjaim rovására. Komolyan mondom, időnként olyanokat roppannak, mintha száraz gally törne ketté, és a kulcscsontom is egyre fájdalmasabban követeli a jussát. Minden reggel arra ébredek, hogy fáj, és testhelyzetet kell váltanom.
Ezért kell most kihasználnom ezt a korán jött ragyogó napsütést.
                                                              Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es