Ma ünnepli névnapját: Hella Holnap: Emil, Csanád

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Advent

Az advent azt jelenti latinul, hogy várakozás, felkészülés. Várakozás a jóra, amely a Megváltó megszületésében testesül meg. Ez a jó azonban nem valami külső forrásból fakad, hanem bennünk kell, hogy felbuzogjon a forrás. Ezért van az, hogy adventben elcsendesedik a világ. Ez azt a célt szolgálná, hogy nézzünk magunkba, végezzünk számvetést, és fedezzük fel magunkban azt az isteni lényeget, amelyért a földön vagyunk.
Mondom azonban mindezt feltételes módban, mert az a harsány, csiricsáré ünnep, amivé a konzumipar a karácsonyt változtatta, mindenre alkalmas, csak az elmélyedésre és a számvetésre nem.
Az üzletekben már ősz elején megkezdődik az ajándékok árusítása, aztán jön a Black Friday-nek nevezett átverés, amely már igazi startjel arra, hogy elkezdődhet az igazi karácsonyi őrület. Mert el kell hitetni, hogy a szeretetnek is van pénzben kifejezhető értéke, mint mindennek ezen a világon.
És mi gondosan méricskéljük, hogy a mi ajándékunk egy centtel se legyen drágább, mint az övé. Vagy épp nagyzolva túl akarjuk szárnyalni őt. Pénz nem számít. Ezért megvesszük az első elénk kerülő ormótlanságot, amely aztán úgyis csak a lomot fogja szaporítani.
Közben pedig mindenhonnan harsognak a bugyuta karácsonyi dalok, amelyektől ha egykor szeretted is őket, mára megundorodtál, olyan tömegben kapod az arcodba minden év karácsony tájékán.
Pedig a másik talán jobban örülne egy őszinte mosolyodnak. Annak, ha a legértékesebbet adnád neki, az idődet. Mert az egyszer csak elfogy, és te a falba verheted a fejed, hogy miért nem használtál ki minden pillanatot, amíg lehetett.
Így, az ünnep közeledtével mit is kívánhatnék olvasóimnak? Azt kívánom, hogy használják ki a karácsonyig hátralevő utolsó pár napot a felkészülésre. Aztán pedig kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket!
                                Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es