Ma ünnepli névnapját: Hella Holnap: Emil, Csanád

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Roham

Megállíthatatlanul forgok a saját tengelyem körül, pontosabban nem is én forgok, hanem egy külső erő forgat, pörget. Olyan érzés, mintha körhintán ülnék. Habár, nem szeretek körhintára ülni, mert utána mindig rosszul vagyok.
...
Amióta egyszer a vidámparkban voltunk, iskolai kirándulás, a szülők is elkísérnek. Szuper nap volt… A dodzsemet például kifejezetten bírtam, kész ámokfutást vittem vele véghez. Szándékosan nekivezettem a többinek. Természetesen azokat pécéztem ki, amelyekben lányok ülnek, és tutira megyek, mert a kiscsajok ilyenkor mindig felsikítanak. A felnőtt kísérők pedig, akik mellettük ülnek, szúrós szemekkel néznek. Van, aki az öklét is rázza, hogy milyen neveletlen kölyök vagyok. Én azonban roppantmód élvezem a szitut...
Csak a körhintára nem kellett volna felülni, mert utána visszaköszönt az ebéd. Azóta nem lehet felvarázsolni, pedig a búcsúban mindig a körhinta a legnagyobb attrakció, a gyerekek tolonganak körülötte, de engem hidegen hagy.
….
Most azonban nem vagyok rosszul, hanem egyfajta önkívületi állapotban pörgök, forgok az előszobában. Mint a dervisek, akik addig járják önkívületben a táncukat, amíg nem egyesülnek Istennel. Csakhogy nálam ez nem misztikus élmény, hanem nagyon is valóságos roham.
Éppen fürdőbe készül a család, ezért aztán eleinte nem is veszik észre, hogy mit csinálok, és később, mikor észreveszik, akkor is azt hiszik, hogy csak hülyéskedek. Apu rám is szól, hogy hagyjam abba, mire azt válaszolom, hogy nem tudom abbahagyni.
Apu megismétli, hogy ne hülyéskedjek, de anyu már sejti, hogy baj van – gyorsan autóba, és irány az ügyelet. A roham azonban, amilyen hirtelen jött, el is múlik, és mire beérünk az ügyeletre, már csak egy kis fejfájás marad hátra. Aztán azon a nyáron még párszor eljátssza ez az alattomos betegség ezt a játékot.
Mindig orvul, a semmiből törnek rám a rohamok, de amikorra eljutunk az orvoshoz, már nyoma sem marad. Így aztán senki se akarja elhinni, hogy egy pirospozsgás, napbarnított gyerek, aki láthatólag majd kicsattan az egészségtől, beteg legyen. Az orvosok minimum hisztérikának nézik anyut, mikor azt bizonygatja nekik, hogy ennek a gyereknek valami baja van. Végül, hogy megnyugtassák, erősítő injekciót írnak fel.
Ennek ellenére én azon a nyáron egyre fáradékonyabb kezdek lenni…
                                                                                            Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es