Ma ünnepli névnapját: Vince, Artúr Holnap: Zelma, Rajmund

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

A Carissimi nonprofit alap 2011-ben

Mind többen ajánlják fel nekünk adójuk két százalékát, így ismét tizenkét rászoruló családnak tudtunk anyagi támogatást (itthoni és külföldi rehabilitáció, gyógykezelés, gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, benzinköltség) nyújtani. Támogatóinknak (Bauer Edit európai parlamenti képviselő, a Carissimi kuratóriumának tagja, Pfizer, Provida Alapítvány, az SZK Kormányhivatala, továbbá magánszemélyek) köszönhetően a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában lapunknak – amelyet továbbra is ingyen juttatunk el az egyre növekvő számú érdeklődőhöz – hat száma jelent meg. A 2012-es Carissimi-naptár a dunaszerdahelyi Valeur nyomda és Nagy Attila grafikai szerkesztő ajándéka. Korszerűsítettük honlapunkat. A Facebook közösségi hálón a Carissiminek saját oldala és csoportja van.
Márciusban társszervezőként vettünk részt Budapesten a De juRe Alapítvány IntegrArt 2011 elnevezésű rendezvényén. Az általuk meghirdetett Mutasd meg magad! című filmpályázat (olyan fiataloknak szólt, akik vagy maguk is fogyatékossággal élnek, vagy filmjük valamely szereplője érintett) különdíjasa a füleki Gál Bianka lett. A díjat Bauer Edit ajánlotta fel. Segítettünk a magyarországi Guruló projekt keretében Pozsonyban és Kassán tartott konferencia szervezésében. Áprilisban harmadik alkalommal voltunk társszervezői az értelmi fogyatékos fiatalok galántai versfesztiváljának. Lapunk és honlapunk révén bekapcsolódtunk a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala népszámlálási kampányába. A nyár folyamán a Magyar Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szövetség (MAGYISZ) 20., jubileumi konferenciájára kaptunk meghívást; a gyermekáldozatok és gyermeki jogok emlékművére Zupko Mária helyezte el a Carissimi koszorúját. Ezt követően Pozsonyban láttuk vendégül a MAGYISZ küldöttségét, és további együttműködésről állapodtunk meg. Szeptemberben nagy érdeklődés övezte Dunaszerdahelyen a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el! közvélemény-formáló rendezvényét, melynek – együttműködve a Dunaszerdahelyi Mentálisan Sérülteket Segítő Társulással – szlovákiai szervezői voltunk. Októberben a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (Merek) meghívására részt vettünk Budapesten a támogató technológiai ellátórendszereket bemutató nemzetközi konferencián. A budapesti De juRe Alapítvány október végén ünnepelte megalakulásának tizenötödik évfordulóját. A Carissimit Borosné Környei Erzsébet képviselte a rendezvényen. Decemberben ott voltunk Diószegen a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának konferenciáján.

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es