Ma ünnepli névnapját: Vince, Artúr Holnap: Zelma, Rajmund

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

2010

Szervezetünk nem tétlenkedett a mögöttünk hagyott évben. Az adófelajánlásokból befolyt összegből tizenhárom családot anyagilag támogattunk (itthoni és külföldi rehabilitáció, gyógykezelés, gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, benzinköltség, kollégiumi hozzájárulás). Az év elején megújítottuk honlapunkat, kiadványban foglaltuk össze eddigi tevékenységünket. Áprilisban második alkalommal voltunk társszervezői az értelmi fogyatékos fiatalok versfesztiváljának, amelyet a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezete hirdetett meg.

Májusban – az említett társulás dunaszerdahelyi szervezetével együttműködve, a Szülőföld Alap támogatásával – meghívtuk dr. Kálmán Zsófia gyermekorvost, a Bliss Alapítvány ügyvezető igazgatóját. Paradigmaváltás a fogyatékosságkutatásban – megváltozott szemlélet címmel tartott előadást szakembereknek és szülőknek. Júniusban a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában napvilágot látott lapunknak, a Carissiminek az első, bemutatkozó száma. Az év végéig megjelent még három szám és Carissimi-füzetek 1. címmel egy különszám. Szeptemberben a Kézenfogva Alapítvány meghívására az Add tovább! című nemzetközi konferencián képviseltette magát szervezetünk. A tanácskozáson a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatására irányuló, öt országon átívelő projekt eredményeit értékelték. Novemberben részt vettünk Győrben a Más-nap elnevezésű rendezvényen, ahol fogyatékossággal élő emberek (számosan Szlovákiából is) többek között kulturális műsort mutattak be. A De juRe Alapítvány felkérésére bekapcsolódtunk a Közös a világunk címmel fogyatékos fiatalok számára meghirdetett filmverseny megvalósításába. Ugyancsak a DejuRe Alapítvány meghívására decemberben ott voltunk Budapesten Kálmán Zsófia Aki álmában is látja a fényt… című tanulmánykötetének nyilvános sajtóbemutatóján és az azt követő kerekasztal-beszélgetésen. A szerző a fogyatékossággal élő anyák körében végzett kutatásának eredményeit foglalja össze. A budapesti Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (Merek) együttműködést kezdeményezett velünk a Guruló Projekt nevű vállalkozásának szlovákiai kiterjesztésére. (Az utóbbi két témáról lapunkban is olvashatnak).

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es