Ma ünnepli névnapját: Vince, Artúr Holnap: Zelma, Rajmund

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 10-12
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002@gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

2009

A Carissimi meghívására és szervezésében, a Szülőföld Alap támogatásával 2009 márciusában Dunaszerdahelyen, júniusban Ipolyságon volt látható a Fogyatékosságtörténeti vándorkiállítás, amely az elmúlt két és fél évezred történetét íveli át, ismertetve az előítéletek és a sztereotípiák koronkénti változásait, a fogyatékossággal élő emberek befogadásának-kirekesztésének szakaszait.
A Carissimi részéről Dunaszerdahelyen Bauer Edit európai parlamenti képviselő, Ipolyságon Zsidó János esperesplébános nyitotta meg a rendezvényt. A nagy érdeklődést kiváltó kiállítás megvalósulásáért köszönet illeti az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Főiskolai Karának munkatársait: Könczei György egyetemi tanárt, Hernádi Ilonát, Durmits Ildikót és Egri Tímeát, valamint Ibolya Ildikót, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ igazgatóját és munkatársait, továbbá a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás dunaszerdahelyi szervezetét; Ipolyságon pedig az Ipolyság Város Pecsétje nonprofit alap részéről dr. Hunčík Pétert, Révész Angelikát és Kutak Adriennt.
Az idén az adók 2%-ából 1524,61 € érkezett számlánkra, munkánkat pénzadománnyal segítette Bokros Katalin, a Szlovák Pedagógiai Könyvtár munkatársa (évek óta rendszeres támogatónk) és Tirinda Péter, a Brüel&Kjær pozsonyi ügyvezető igazgatója. Az adományok hét család támogatását tették lehetővé összesen 1533 € összegben. Társszervezői voltunk és anyagilag támogattuk Galántán a mentálisan sérült fiatalok versfesztiválját, és ugyancsak Galántán két alkalommal hozzájárultunk autista gyermeket nevelő szülők, illetve gyógypedagógusok, pszichológusok számára szervezett módszertani nap költségeihez. Támogatóink segítségét köszönjük.

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es